Granātābolu kauliņu eļļa
No Bībeles laikiem granātābols ("granatus" - graudains) ir zināms cilvēkiem, kā lielisks noderīgs auglis. Par īpaši vērtīgu tiek uzskatīta granātābolu kauliņu eļļa, pateicoties tās unikālām sastāvam, kas ietver lielu daudzumu tokoferolu, beta-sistosterola, stigmasterīna un kampestarola. Tā satur citiem augļiem neraksturīgu Punica skābi (punicic acid), kā arī vitamīnus un minerālvielas. E vitamīna saturu var salīdzināt ar kviešu asnu eļļu. Granātābolu eļļai ir spēcīgas antioksidantu īpašības (3 reizes lielākas nekā zaļai tējai), kā arī hipoglikemizējošas un antikancerogēnās īpašības. Sniedz antibakteriālas un pretvīrusu iedarbības, palīdz samazināt holesterīna līmeni. Pateicoties fitoestrogēnu saturam, tas atvieglo menopauzes gaitu un PMS. Sniedz labvēlīgu ietekmi uz kuņģa-zarnu traktu un profilaksi pret peptiskas čūlas slimību.